Villa Pardoes is een zelfstandige stichting die kinderen tussen 4 en 12 jaar en met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte de mogelijkheid biedt om een onvergetelijke, gratis weekvakantie te ervaren in een bijzondere, kindvriendelijke omgeving. Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling de initiatiefnemers van de Efteling. De Efteling heeft Villa Pardoes voor ernstig zieke kinderen in het leven geroepen, geïnspireerd door de Amerikaanse organisatie “Give Kids The World”, die ook een vakantie biedt aan Amerikaanse kinderen die lijden aan een levensbedreigende ziekte. De naam Pardoes is afgeleid van het logo van de Efteling, Pardoes de Tovernar, die met zijn vrolijke uitstraling en brede grijns, een glimlach weet te toveren op het gezicht van elk kind. Het motto van Villa Pardoes luidt “Daar vergeet je álles”, omdat Villa Pardoes er, net als de Efteling, naar streeft om kinderen in een mooie, sprookjesachtige omgeving een wonderbaarlijke vakantie aan te bieden, waar ze samen met hun ouders los kunnen komen van de gedachte aan hun ziekte.

Omdat wij als Softwash Holland graag een bijdrage willen leveren aan goede doelen hebben we in november 2018 de unieke entree van Villa Pardoes geheel gereinigd middels de Softwash methode. De entree bestaat uit een wand van beelden van dieren. Na 18 jaar bestaan blijkt dat deze wand een hele uitdaging is om schoon te maken. Ten eerste wegens de moeilijk bereikbare ruimtes tussen de beeldjes en de kleine, haast niet te reinigen details van de beeldjes. Maar ook doordat de beeldjes delicaat aangepakt moeten worden. Hogedruk reiniging zou forse schade aan het kunstwerk toebrengen.

Softwash Holland heeft een mooi resultaat geboekt en de entree is weer als nieuw!!! Hopelijk kunnen nog veel gezinnen gebruik maken van een verblijf in de Villa!